НОВИНИ

Значителна облачност до края на деня, повече слънце в Югозападна България

bnt avatar logo
от БНТ
13:44, 05.12.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна. Над югозападните и планинските райони ще има повече слънце, но привечер и там ще се заоблачи, а късно вечерта в крайните северозападни райони ще завали дъжд. Максималните температури ще са между 7° и 12°.

През следващото денонощие ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. В западните и южните райони ще превалява дъжд.

Ще духа слаб, в Източна България умерен югозападен вятър, но поривите му в областите с предупредителен жълт код ще са до 80 км/ч.

Почти тихо ще се задържи в северозападните райони, там и максималните температури ще са по-ниски, между 8 и 10 градуса, в останалата част от страната ще са между 11° и 16°.

Много ветровито време утре в планините - със силен, по билата временно бурен югозападен вятър.

Ще бъде и облачно и мъгливо. Слаби превалявания ще има в масивите от Западна България и Родопите.

Дъжд ще вали в Западна Европа, а сняг - в Южна Норвегия, Полша и на много места в Източна Европа, а в сутрешните часове и в Югоизточна Франция и в Южна Германия. Дъжд и гръмотевици ще има над Южна Италия. Над по-голямата част от Балканите също ще вали дъжд, а в северозападните райони предимно сняг.

У нас още през нощта срещу вторник по високите полета на Западна България и в Предбалкана дъждът бързо ще премине в сняг. Във вторник валежите ще обхванат и Източна България. По планинските проходи ще има условия за навявания. В сряда ще бъде студено и ветровито, но още преди обяд от запад валежите бързо ще спрат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Равенство за Локомотив Пловдив при визитата на Славия
Равенство за Локомотив Пловдив при визитата на Славия
Мирела Демирева: Мечтая и работя за световния рекорд
Мирела Демирева: Мечтая и работя за световния рекорд