НОВИНИ

Значителни количества дъжд се очакват в Югоизточна България

bnt avatar logo
от БНТ
13:40, 29.11.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Облачно ще бъде времето и днес, с валежи в Източна и Централна България, а вечерта и в Северозападна.

Значителни количества се очакват в югоизточните райони от страната. В Западния и Централния Предбалкан ще вали предимно сняг и там снежната покривка ще се увеличава.

Ще продължи да духа до умерен, в Източна България временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между между 3° и 8°, в София около 6°.

Валежите на много места ще продължат и през нощта. За тези, които ще стават рано, сутрешните температури ще са между 0° и 5°, в София - около 0°, а максималните ще са между 3° и 8°, в София - около 3°.

И утре ще се задържи облачно. През деня, главно в Дунавската равнина и Добруджа валежите временно ще спрат. Ще духа до умерен, в Източна България и временно силен североизточен вятър.

И по Черноморието ще е предимно облачно, на места по южното крайбрежие ще превалява слаб дъжд. Ще продължи да духа умерен и временно силен североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде около 4 бала.

Облачно и мъгливо време и в планините. На много места ще превалява и слаб сняг. Ще бъде обаче ветровито, ще духа силен вятър от изток-югоизток.

Максималните температури ще останат без съществена промяна и в курортите се очакват стойности от минус 1 до 4 градуса.

През нощта срещу четвъртък и в четвъртък от югозапад валежите ще се усилят и отново ще обхванат и Северна България. В по-голямата част от страната ще са от дъжд, който в западната част от Дунавската равнина и високите полета в Западна България ще се примесва и ще преминава в сняг. В петък валежите ще спрат, но и тогава, и през почивните дни облачното време ще се задържи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВАП сезира АПИ да направи проверка на Северната скоростна тангента и Околовръстния път
ВАП сезира АПИ да направи проверка на Северната скоростна тангента и Околовръстния път
След консултациите на "Дондуков" 2 - има ли шанс за редовен кабинет?
След консултациите на "Дондуков" 2 - има ли шанс за редовен кабинет?