НОВИНИ

Български фотограф с пореден "кулинарен Оскар"

Книгата "Българските готвачи" на кулинарния фотограф Илиан Илиев получи първа награда на конкурса Gourmand Awards, считан за кулинарния еквивалент на филмовите награди Оскар.

Български фотограф с пореден кулинарен Оскар
bnt avatar logo
от БНТ
18:08, 07.06.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

В "Българските готвачи" Илиан Илиев заснема специалитетите на 20 от най-добрите български готвачи според правилото си - естествена светлина и естествена храна. За книгата разказахме в репортаж в "По света и у нас" преди няколко месеца.

Илиев живее и работи в Обединеното кралство повече от 10 години. Ето малко повече за него:

Преди да се захване с кулинарна фотография, Илиан Илиев снима в Косово по време на войната. После насочва обектива си към балерините от Софийската опера.Когато се премества в Лондон започва нова да се занимава с рекламна фотография и постепенно развива свой собствен уникален стил, в който съчетава привличането на рекламата с "окото" на художник. Използва естествена светлина. Стилът му е изчистен, графичен. Повече от 25 години работи по различни проекти както в рекламата така и в издателската дейност като редактор, но специализира във фотографията на храни и напитки. Снима в собственото си студио-кухня в Кеймбридж.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Граждански организации искат КЕВР да отложи приемането на новите цени на парното
Граждански организации искат КЕВР да отложи приемането на новите цени на парното
ДРУГИТЕ новини: Писмото на Колумб се завръща
ДРУГИТЕ новини: Писмото на Колумб се завръща