НОВИНИ

Трима полицаи са ранени снощи в Раднево

Старши комисар Николай Кирков, директор на областната дирекция на МВР в Стара Загора заяви пред БНТ, че по време на протеста група граждани грубо са нарушили обществения ред и са започнали да хвърлят камъни и други предмети. Пострадали са трима служители, като единият от тях е със средна телесна повреда - счупен нос.

bnt avatar logo
от Милена Кадийска
07:45, 05.05.2016 (обновена)
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Снощи на събирането на голям брой граждани в центъра на Раднево, по време на организираното шествие по една от централните улици на града, се стигнва до това, че група лица, които се бяха събрали в центъра, грубо нарушиха обществения ред, каза в студиото на "Денят започва" старши комисар Николай Кирков, директор на областната дирекция на МВР- Стара Загора. Поради тази причина се наложило полицейските служители да използват физическа сила и помощни средства за опазване на обществения ред. При създалата се ситуация има трима пострадали полицаи. Единият е със средна телесна повреда и другите двама са с лека телесна повреда.

Старши комисар Кирков уточни, че най-тежко пострадалият полицай е със счупен нос. Нарушителите на обществения ред са застрашили спокойствието и сигурността на останалите граждани, които участват в това мероприятие, като са започнали да хвърлят различни видове предмети, основно камъни.

Има двама задържани мъже, срещу които са образувани бързи полицейски производства, каза още старши комисар Кирков. В районното управление в Раднево са доведени още петима непълнолетни, на които са съставени актове, тъй като са взели участие в протеста без знанието на техните родители. По-късно вечерта те са били предадени на родителите си.

До този момент в полицията няма постъпили данни за пострадали участници в протестните действия. Продължава работата за установяване и на други участници, които също са взели дейно участие в агресията.

Старши комисар Кирков успокои, че областната дирекция на МВР прави всичко необходимо за опазване на обществения ред и тази вечер на очаквания нов протест ще има достатъчно полицейски сили, за да се гарантира сигурността на хората в града.

В последните дни Раднево стана арена на мащабни протести и сблъсъци между граждани и полиция. Всичко тръгна от един инцидент на пътя с отнето предимство, станал в началото на седмицата. При инцидента група роми пребиха трима младежи.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почитаме Света мъченица Ирина
Почитаме Света мъченица Ирина
Хампарцумян: Най-интересното от доклада за фалита на КТБ все още е засекретено
Хампарцумян: Най-интересното от доклада за фалита на КТБ все още е засекретено