НОВИНИ

Започна делото за екстрадицията на Цветан Василев

Висшият съд в Белград започна заседание по делото за екстрадицията на банкера, каза специалният пратеник на БНТ в Белград Иво Никодимов. Заседанията са планирани за днес и за утре.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:03, 24.02.2016
Чете се за: 00:42 мин.
По света

България иска връщането на Цветан Василев у нас заради обвинение в източването на 206 000 000 лева от фалиралата КТБ, а също и за безстопанственост.

През март миналата година искането за екстрадиция беше уважено на първа инстанция, но впоследствие - отхвърлено от Апелативния съд в сръбската столица. Каквото и да постанови Висшият съд в Белград, окончателното решение за екстрадицията на Цветан Василев ще бъде взето от министъра на правосъдието на Сърбия.

Повече за делото за екстрадиция можете да прочетете ТУК

;

Висшият съд в Белград гледа делото по искането за екстрадиция на Цветан Василев. По информация на специалния пратеник на БНТ в Белград Иво Никодимов, заседанието беше насрочено за 11:30 часа местно време /12:30 ч. българско време/. До началния час Цветан Василев не влезе през официалния вход на Съдебната палата в сръбската столица. В сръбското законодателство съдебната процедура по екстрадиция е неприсъствена, което означава, че в днешното заседание Цветан Василев може да бъде представляван и само от адвокат, който да запознае съда с позицията и анализа на своя подзащитен.

Има възможност, макар и неофициално разрешено, Василев да влезе в палатата през подземния паркингна сградата, до който по принцип достъп имат единствено служители на съда и органите на реда, които конвоират особено опасни престъпници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Форум за храни, вино и туризъм
Форум за храни, вино и туризъм
Виртуална платформа учи децата как да пресичат правилно
Виртуална платформа учи децата как да пресичат правилно